Rabu, 15 Februari 2017

Little Boy From The Philippines With An Amazing Voice

Label :


Acara menarik bulan disember di Malaysia

Label :

Sempena bulan terakhir untuk tahun 2015, berikut ialah antara acara acara besar serta menarik yang sedang dan akan bakal berlangsung di Malaysia.

Senarai senarai acara dan pertandingan.


1. 8th Royal Cup World Muay Thai Championship.

Sebelum ini dikenali sebagai The Royal Kedah Muay Thai Challenge. Acara ini amat terkenal di seluruh dunia dan mempunyai ramai penonton baik melalui siaran 'live streaming' mahupun yang hadir di arena.

  • Tarikh : 4 hingga 5  Disember 2015
  • Lokasi : Stadium Negara Kuala Lumpur 
Joe Schilling vs. Kaoklai Kaennorsing
kejuaraan dunia muay thai 


2. FISE World Series 2015.

Satu festival antarabangsa sukan ekstrim ini adalah acara sukan aksi lasak yang akan menampilkan lima kategori iaitu skateboard, wakeboard, BMX, inline skate, dan mountain bike. Acara yang bakal berlangsung selama tiga hari ini akan dipenuhi dengan pelbagai hiburan untuk para peserta dan juga pengunjung.
  • Tarikh : 18 hingga 20 Disember 2015
  • Lokasi : Eagle Square , Langkawi

3. RFC rainforest challenge. 

Satu acara tahunan khas buat peminat sukan ekstrim kenderaan pacuan empat 4 x 4 yang mana akan menguji ketahanan para peserta selama 10 hari, meredah hutan, bukit, sungai, hujan dan bermacam macam lagi.
  • Tarih : 27 November hingga 7 Disember 2015 (sedang berlangsung)
  • Lokasi : Seremban, Port Dickson, Gemas, Kuala Pilah dan Jelebu (Negeri Sembilan)


4. A-Lin Sonar World Tour.

Bertemakan tajuk 'sonar' iaitu ilham yang datang dari ikan lumba lumba, konsert penyanyi yang berpangkalan di Taiwan dan bersuara lunak dengan gelaran  'a born diva' ini akan diperhebatkan lagi dengan persembahan terbaik dari segi kualiti audio dan visual oleh pihak pengurusan produksi Young Hope Entertainment.
  • Tarikh : 18 Disember 2015
  • Lokasi :  Stadium Melawati, Shah Alam.

5. Cherating International Surfing Competition.

Bertempat di pantai cherating, Pahang. Acara ini menarik minat ramai peserta dan pengunjung sukan luncur air dari serata pelusuk negara malah dunia. 
  • Tarikh : 10 hingga 12 Disember 2015
  • Lokasi : Pantai Cherating, Kuantan, Pahang.
sukan luncur air tahunan di malaysia
acara sukan luncur air di cherating, pahang
Selasa, 14 Februari 2017

Peluang menang rm2000 melalui Big Time Game

Label :

Menang wang dengan bermain game.


Menyelam sambil minum air, itulah pepatah yag tepat untuk mengambarkan bagaimana untuk menang wang tunai RM2000 dengan hanya bermain permainan Big Time Games yang boleh didapati di Google app store. Pendaftaran adalah percuma dan ianya mudah kerana anda boleh menggunakan Akaun Facebook atau Google.  

menang wang main permainan percuma big time game

Bagaimana cara untuk menang.


Setelah anda muat turun aplikasi dari Google Play dan daftar. Kemudian pilih mana mana permainan yang disukai, saya syorkan Galactic Gateaways. Setiap kali selepas bermain anda akan diberikan tiket, yang mana akan digunakan untuk menyertai cabutan bertuah. Nilai duit yang ditawarkan adalah sebanyak USD 500 dan keatas. Semakin tiket yang anda kumpul, semakin besar peluang untuk menang.


Cara lain untuk mengandakan tiket.


Pengguna juga diberikan pilihan seperti memuat turun permainan atau aplikasi tertentu. Jemput rakan rakan anda untuk turut sama bermain atau kongsikan tentang Big Time di media sosial. Tiket akan diberikan setelah selesai setiap tugasan yang dibuat.

permainan percuma big time game google play store

Tukar tiket kepada wang tunai.


Pengguna juga diberikan pilihan untuk menukarkan tiket yang telah diperolehi kepada bentuk wang tunai. Ianya kemudian akan dikreditkan ke dalam akaun paypal yang telah didaftarkan.


Maklumat tambahan berkenaan Big Time Games :


Rating pengguna : 4.6 / 5 bintang

Pautan untuk muat turun di Google Play Store: Big Time Game