Rabu, 29 Jun 2016

Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh

Label :

Duit Raya Giveaway.


Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh
Klik banner untuk info lanjutSyarat-syaratnya ialah:

1.Follow Blog SpendaLusuh
2.Like facebook page SpendaLusuh
3.Buat satu entry bertajuk “Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh”
4.Copy poster kat atas tu dan backlink ke entry ni.
5.Comment sambil bubuh link post kat bawah ni.


 Para pemenang akan ditentukan melalui undian rawak.
 Keputusan akan diumumkan pada 14/7/2016.Kisah luarbiasa budak elektrik yang mengagumkan

Label :

Mampu menahan renjatan sehingga 11,000 volt.

deepak jangra budak dengan bakat yang luarbiasa

Walaupun usianya masih muda namun Deepak Jangra mempunyai bakat tersembunyi yang bagi kebanyakkan orang ianya adalah sesuatu yang amat berbahaya untuk dilakukan. Badannya mampu bertindak sebagai pengalir atau konduktor bagi arus elektrik yang amat tinggi sehingga 11 ribu volt.
Berasal dari India dan beliau mula menyedari keunikan yang ada padanya ketika sedang membaiki alat pemanas milik ibunya.

Deepak yang juga dikenali sebagai "budak ajaib" di tempat asalnya iaitu sebuah perkampungan terpencil berdekatan Sonipat di daerah Haryana utara India. Beliau kerap diminta oleh orang orang kampung untuk membaiki peralatan atau sambungan elektrik yang rosak. Walau bagaimanapun tiada sebarang caj yang dikenakan olehnya kerana beliau berpendapat bahawa bakat yang dikurniakan seharusnya digunakan untuk membantu dengan hati yang ikhlas.


Fakta tentang arus elektrik dan kesannya.

Arus elektrik minima yang boleh dirasai oleh manusia bergantung kepada jenis iaitu samada AC(Alternating current) atau DC(Direct current). Seseorang dapat merasakan sekurang-kurangnya 1 mA (rms) AC pada 60 Hz dan sekurang-kurangnya 5 mA untuk DC. Pada kadar kira-kira 10 mA, arus AC yang mengalir melalui lengan seorang manusia yang seberat 68 kilogram (150 lb) boleh menyebabkan pengecutan otot yang kuat, mangsa tidak dapat mengawal otot badannya secara bebas dan tidak boleh melepaskan objek elektrik yang dipegangnya. Ini dikenali sebagai "let go threshold" iaitu terma yang biasa diguna pakai dalam peraturan peraturan asas elektrik.


Mangsa Maut akibat elektrik per Juta Penduduk bagi negeri-negeri di Malaysia.

Mangsa Maut akibat elektrik di Malaysia


Selasa, 28 Jun 2016

Gelagat ghairah wanita rumah urut dirakam cctv

Label :

Gelagat seksi dan mengiurkan wanita tukang urut yang sedang menunggu pelanggan dirakam melalui kamera litar tertutup cctv. Berdasarkan sumber, lokasi rumah urut ini dipercayai di Malaysia. Jika diperhatikan dengan teliti perilaku mereka ini, servis yang ditawarkan bukan sahaja urutan biasa biasa tapi berkemungkinan termasuk pakej "All in one".Selagi ada permintaan selagi itulah pasti ada penyedia perkhidmatan. Susah nak dibendung, satu tempat kena serbu, esok 10 lagi tempat baru yang akan dibuka. Jangan katakan rumah urut, dadah yang hukumannya lebih berat pun orang sanggup nak jual untuk dapatkan duit. Dunia sekarang realitinya memang penuh dengan pelbagai drama. Terpulang kepada individu masing masing untuk menilai mana baik dan sebaliknya.