Khamis, 7 April 2016

Cara mudah buat komik guna pixton

Kenapa perlu pilih Pixton.

Bagi yang berminat untuk mengetengahkan idea idea kreatif berkenaan dengan komik. Di sini saya ingin kongsikan antara medium yang boleh digunakan untuk merealisasaikan impian anda. Pixton Comics adalah sebuah platform untuk membuat komik online yang berpangkalan di UK.Mudah dan senang untuk digunakan, itu adalah antara ciri ciri utama comics maker terkenal ini. Bukan itu sahaja, ianya juga menyokong pelbagai sistem operasi terkini seperti Mac,Window,
Linux,Chromebook,Android dan Ipad. Ini memudahkan pengguna untuk meluahkan karya masing masing dimana sahaja tanpa mengira waktu dan melalui pelbagai peranti.

Terdapat tiga pilihan yang boleh digunakan untuk mula menyerlahkan bakat anda iaitu:

Pixton for fun.

  • Untuk kegunaan peribadi.
  • Terdapat lebih 1 juta pengguna dan semakin berkembang.
  • Terdapat peraduan, Carta 10 harian dan banyak lagi.

Pixton for schools.

  • Untuk kegunaan cikgu dan para pelajar.

Pixton for business.

  • Lebih banyak ciri dan fungsi menarik.
  • Sesuai untuk sesiapa yang inginkan kepuasan.

Kongsikan karya.

Anda juga boleh memuatkan gambar untuk digunakan sebagai watak atau latar belakang komik selain daripada prop yang telah disediakan. Ini memberi lebih banyak pilihan untuk pengguna. Hasil kerja yang telah siap juga boleh dikongsikan di media media sosial seperti facebook dan twitter.Ianya juga boleh dicetak,email kepada rakan rakan atau dimuat turun. Jangan risau akan kehilangan komik anda kerana jika anda telah berdaftar maka karya anda boleh diakses pada bila bila masa.

Catat Ulasan

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone