Isnin, 19 Oktober 2015

Cara buat resume guna google docs

Disediakan dengan pelbagai pilihan contoh resume, platform google docs ini adalah percuma dan mesra pengguna. Daftar sebagai pengguna google drive jika anda belum berbuat demikian ini kerana resume yang anda buat akan disimpan secara automatik bagi memudahkan anda mengedit atau mencetak di kemudian hari.
Klik pada pautan google docs di atas, kemudian pilih jenis template resume yang anda inginkan dengan klik pada use this resume. Untuk mula mengedit, tekan pada lambang edit di sebelah kiri seperti yang terdapat pada gambar di bawah. Masukkan maklumat maklumat yang diinginkan dan anda juga boleh menambah fungsi fungsi tambahan seperti gambar,table,underline,horizontal line dan sebagainya. Setelah selesai dan berpuas hati dengan hasil resume, anda boleh mencetak atau menyimpan ianya terlebih dahulu sehingga anda memerlukan. Pergi ke akaun google drive anda untuk mengakses resume anda pada lain kali.  1. Xtahu psl ni..ada google drive utk simpan doc.jer..boleh nnti..tq for sharing

    BalasPadam

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone