Jumaat, 24 April 2015

Bagaimana menghalang pemantauan email tanpa kebenaran

Lazimnya jika anda membuka dan membaca email mungkin ramai yang tidak perasaan bahawa tindakan ini boleh dikesan secara tanpa kebenaran oleh si penghantar. Dalam kebanyakan kes ianya adalah melibatkan email yang berserta dengan sisipan gambar yang telah diprogramkan dengan perisian pengesan "pixel tracker". Sebaik sahaja anda membuka dan membaca email ini, ianya akan terus menghantar isyarat tentang masa email dibuka, lokasi dan peranti yang digunakan.


Satu perkara yang perlu diketahui dengan jelas adalah perbuatan ini dibenarkan oleh google berdasarkan senario tertentu.

bagaimana email dijejak tanpa kebenaran

Maklumat lanjut di sini....

Bagi tujuan menyekat aktiviti menjejak email ini daripada berlaku amnya bagi pengguna "gmail ", apa yang perlu dilakukan adalah menambah satu Gmail extension yang dipanggil "PixelBlock".
Sebaik sahaja selesai dimuat turun, perisian ini akan menghalang sebarang jenis aktiviti pixel tracker yang cuba dilakukan apabila anda membuka dan membaca email. Akan terdapat satu penunjuk berbentuk mata berwarna merah di atas email jika seandainya ianya mengandungi perisian penjejak seperti yang dinyatakan diatas. Klik di sini untuk menambah PixelBlock pada pelayar internet Google Chrome anda.

bagaimana email anda diceroboh
Catat Ulasan

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone