Ahad, 19 April 2015

Bagaimana memastikan perisian komputer sentiasa dikemaskinikan

Driver adalah perisian penting yang membolehkan komputer anda untuk berkomunikasi dengan perkakasan atau peranti seperti kad video,kamera web,speaker dan sebagainya. Tanpanya, peralatan peralatan ini tidak akan berfungsi. Apa yang perlu diketahui adalah perisian atau "software" bagi setiap driver ini perlu dikemaskini dari semasa ke semasa bagi memastikan komputer anda beroperasi dengan lancar dan pada tahap maksima.
Bagi memudahkan proses mengenalpasti dan seterusnya mengemaskini semua driver yang telah
outdated, cara yang paling mudah dan menjimatkan masa adalah dengan menggunakan perisian :                                                                          
                                                                      Driver Booster


cara mengenalpasti driver komputer yang bermasalah


Kenapa perlu dan penting mengemaskini perisian driver komputer anda ?

Tidak stabil : Walaupun perisian driver komputer diuji sebelum ianya dipasarkan namun masalah boleh berlaku seperti isu-isu ketidakstabilan dan isu-isu lain yang kadang-kadang hanya dikenal pasti selepas produk dijual.

Isu keselamatan :Dari semasa ke semasa, Perisian untuk driver akan mempunyai kelemahan yang mana berkemungkinan akan diekploitasikan oleh individu yang tertentu.

Prestasi : Versi baru bagi perisian driver yang telah dikemaskini akan meningkatkan prestasi sesebuah komputer dalam melaksana dan berinteraksi dengan peranti perkakasan anda, perisian dan sistem operasi.

     "Anda juga mungkin meminati artikel ini -Bahaya menggunakan wireless keyboard"
Catat Ulasan

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone