Sabtu, 7 Februari 2015

Cara mudah letak welcome message dalam blog

cara pasang welcome message banner dalam blog

Welcome message atau note seperti yang dalam gambar diatas akan secara automatik muncul apabila pengunjung mengunjungi blog anda. Untuk membuatnya, anda tidak perlu risau pasal coding yang rumit. Caranya cukup mudah dan senang diikuti.

Langkah langkahnya adalah seperti berikut :

1. Pergi ke laman web www.addthis.com. Klik sign in (daftar akaun baru jika anda belum berbuat demikian). Anda juga boleh menggunakan akaun google,facebook atau twitter untuk mendaftar.

2. Setelah anda mendaftar, log masuk dan pergi ke "TOOLS" dan pilih "Marketing Tools". Klik pada "setup " dibawah menu welcome bar.

cara pasang welcome note message dalam blog

4. Selepas itu klik pada "Custom message". Seterusnya langkah langkah seperti dalam gambar di bawah :

cara cara pasang welcome note message dalam blog

cara pasang welcome note message dalam blog

5. Sila pastikan anda klik activate selepas code diletakkan di ruangan html blog anda.Cuba buka laman utama bog anda dan lihat adakah welcome message banner tadi terpampang seperti yang anda inginkan. Jika tidak anda boleh mengubah semula tetapan mengikut citarasa. Selamat mencuba dan minta maaf seandainya ada kekurangan.


Anda juga mungkin meminati artikel ini : Cara mudah untuk pasang progress bar dalam blog

                 


Catat Ulasan

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone