Rabu, 7 Januari 2015

Tak rugi kalau cuba berniaga

               
Tahun baru mesti ada azam baru!Tidak lah. Apa yang penting kena usaha perbaiki apa yang perlu dan patut. Tak kira berapa banyak azam yang kita senaraikan kalau tak ada perancangan pun tak akan membawa apa apa perubahan.Kalau  ada perancangan tapi tak dilaksanakan dengan betul pun tak berguna.

                Secara peribadi untuk tahun 2015, satu pelan jangka panjang telah dirangka dan bakal dilaksanakan secara berperingkat. Mudah mudahan pada penghujung tahun ianya akan bakal menampakkan hasil.Dah jenuh bekerja makan gaji, bukan tak cukup tapi nak cuba buat benda lain barulah ada semangat.

               Sebelum ni sebenarnya dah berjinak jinak secara separuh masa dan sudah memperlihatkan respon yang mengalakkan. Cumanya biasa lah kalau cakap pasal bisnes sendiri semua kena buat secara perlahan lahan dan ambil masa. Risiko pasti ada tetapi itu adalah sebahagian daripada cabaran yang bakal dihadapi oleh mana mana individu dalam dunia bisnes.Pengalaman yang ada kita gunakan dengan sebaiknya, berikan perkhidmatan atau servis yang terbaik untuk pelanggan pada setiap masa barulah orang akan percaya dengan kita.

              Kalau nak menceburi bidang bisnes sendiri, lebih baik kalau ianya berdasarkan minat dan permintaan semasa. Dengan cara ini barulah perniagaan akan mempunyai jangka hayat yang lebih lama.Mulakan secara kecil kecilan untuk melihat pasaran serta membina jaringan atau rangkaian pelanggan.Bak kata pepatah "Sikit sikit lama lama jadi bukit".

              Bisnes apa yang diperkatakan?Hmmmm.......cer tengok kat bawah :

Catat Ulasan

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone