Sabtu, 26 April 2014

Haven't and don't

Label :

We all stumble

Label :

Khamis, 24 April 2014

1st Mini GA by NaNie DeaN

Label :
Syarat2nya simple.....hemtam banner klau terasa hati nak join..

Chinese proverb

Label :

Objective of leadership

Label :

Rabu, 23 April 2014

Saat indah awal perkahwinan

Label :

kenny977.blogspot.com

Accidentally love

Label :

People's expectations

Label :

I'm success because

Label :

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Label :

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
 1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
 2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
 3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
 4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
 5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
 6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

Undang undang pelik tapi benar yang wujud

Label : 1. Ohio, adalah menyalahi undang-undang negeri jika didapati memabukkan ikan. fakta
 2. Ohio, adalah menyalahi undang-undang jika didapati mewarnakan ayam atau itik untuk dijual.fakta
 3. Ohio, adalah menyalahi undang-undang jika lebih daripada lima wanita tinggal dalam satu rumah.fakta
 4. Ohio,Dalam buku belajar memandu menyatakan bahawa pemandu perlu membunyikan hon setiap kali berselisih dengan kereta lain.fakta
 5. Ohio, Jika seseorang kehilangan haiwan kesayangan mereka seperti harimau(haiwan eksotik), mereka perlu memaklumkan kepada pihak berkuasa dalam tempoh satu jam.fakta
 6. Ohio, adalah perbuatan kurang baik untuk bermain mana-mana permainan di taman awam tanpa kebenaran pihak berkuasa.fakta
 7. Alabama, anda tidak dibenarkan memyimpan kon ais krim di dalam poket belakang.fakta
 8. Alabama, ia dianggap suatu kesalahan untuk membuka payung di jalanan, kerana dikhuatiri akan menakutkan kuda.fakta
 9. California, ia adalah perbuatan kurang baik untuk menembak apa-apa jenis permainan dari kenderaan yang sedang bergerak, kecuali sasarannya adalah ikan paus.fakta
 10. Texas, adalah menyalahi undang-undang untuk menembak kerbau dari tingkat kedua sesebuah hotel.fakta
 11. Montana,adalah satu kesalahan jika si isteri membuka surat si suaminya.fakta

Selasa, 22 April 2014

Influencing others

Label :

Isnin, 21 April 2014

The only prerequisites

Label :

Merealisasikan idea perniagaan

Label :                   


Memulakan sesuatu perniagaan selalunya akan menimbulkan rasa ragu ragu dan was was terutama bagi yang baru hendak berjinak ke arah itu.Berbekalkan segulung Ijazah dalam bidang perniagaan tidak akan memberikan jaminan bahawa seseorang itu sudah mempunyai 
cukup ilmu pengetahuan atau pengalaman tentang selok belok untuk memulakan sebuah perniagaan, walaupun kemahiran yang diperolehi ada tetapi untuk mempraktikannya dalam dunia perniagaan yang sebenar adalah merupakan satu cabaran yang kedengaran agak menakutkan kerana silap percaturan anda akan kerugian dari segi modal dan masa. 

                  Langkah yang lebih bijak setelah anda tamat pengajian, anda perlu menambah kemahiran anda dengan kursus dalam talian,program-program mentor dan yang paling penting pengalaman daripada perniagaan dunia sebenar.Ini akan menambahkan tahap keyakinan serta kemahiran sebelum anda menjelmakan idea hebat anda kepada sesuatu perniagaan.Berita baiknya ialah sesuatu perniagaan besar yang berjaya bermula dengan satu idea yang hebat, jadi anda sudah berada dalam landasan yang tepat.Umpama anda sudah berada dalam kapal yang betul cuma memerlukan anda untuk belajar mengemudi kapal tersebut maka selamatlah anda sampai ke destinasi yang hendak ditujui.

                Adakah anda akan memilih untuk membeli dan tinggal dalam rumah yang dibina tanpa pelan ? tentu tidak bukan.Jadi setelah anda yakin untuk memulakan perniagaan, carilah satu tempat yang tenang untuk mula melakar pelan pelan perniagaan anda.Pelan ini amatlah kritikal dan perlu dibuat dengan mengambil kira semua sudut. Kalau anda terfikir bahawa pelan ini tidak penting maka lebih baik jangan memikirkan untuk memulakan sesuatu perniagaan kerana :

              " Gagal merancang bererti anda telah merancang untuk gagal "

                   Catatkan segala idea kreatif anda yang terbaik dan masukkan dalam pelan perniagaan. Sesebuah perniagaan yang bakal anda cipta semestinya adalah sebuah perniagaan yang anda percaya dengan hati , jiwa dan modal.Anda percaya bahawa ia akan menjadi sebuah perniagaan yang hebat dan sentiasa berdaya saing.Rancang dimana syarikat akan berada dalam 5 atau 10 tahun yang akan datang,letakkan visi anda untuk perniagaan tersebut. Jangan malu atau segan untuk meminta pendapat daripada orang yang berpengalaman atau institusi kewangan mahupun badan badan kerajaan yang berkaitan.

" Malu bertanya sesat jalan,kalau dah sesat maka tak sampailah ke destinasi ".

                 Langkah-langkah seterusnya melibatkan risiko, yang mungkin masih menyebabkan anda teragak-agak, risiko meletakkan idea anda di luar sana dan mengorbankan masa dan sumber yang anda ada. Sesetengah orang akan terhenti pada peringkat ini,mereka cuba untuk menyempurnakan rancangan yang telah mereka ada. Namun akhirnya menghabiskan lebih banyak masa untuk " merancang ke arah kesempurnaan" daripada benar- benar menjalankan perniagaan. Usahawan yang berjaya tidak menunggu masa yang sempurna,mereka menciptakannya. 

                 Mulakan perniagaan dengan beberapa produk/sampel yang anda ada dan apabila anda berpuas hati dengan produk atau perkhidmatan anda, maka lakukan kajian pasaran secara berperingkat dan berkesan.Minta rakan-rakan anda, ahli keluarga, jiran dan pengikut media sosial untuk mencuba.Buat tinjauan dan tindakbalas,jika tindak balas negatif, pertimbangkan harga yang anda tawarkan serta tampilkan kualiti produk anda dengan sebaik mungkin. Jangan biarkan proses ini melemahkan semangat anda, 
beberapa percubaan dan perubahan tidak bermakna idea anda akan gagal, ini adalah sebahagian daripada proses kejayaan yang bakal anda kecapi.
Kreativiti dan keupayaan untuk menyelesaikan cabaran cabaran dalam perniagaan adalah satu kualiti yang amat berharga bagi seseorang usahawan.

" Jika anda gagal 98 kali bukan bermakna anda tidak akan berjaya tetapi anda 
telah menemui 98 cara yang tidak berkesan.Seandainya kejayaan dapat
dilihat dan memerlukan 100 langkah untuk berjaya,maka kejayaan hanyalah tinggal 2 langkah dihadapan anda. Terpulang kepada anda samada berundur atau terus mara ". 


                       Setelah anda membuat perubahan-perubahan, cuba jual kumpulan kecil produk anda atau menawarkan pengenalan awal untuk perkhidmatan di mana-mana anda boleh seperti dalam blog,media sosial,dari pintu ke pintu, di pameran pameran keusahawanan dan sebagainya.Teruskan meminta maklum balas dan terus berhubung dengan pelanggan pelanggan. Pastikan anda mendapat maklumbalas : 

Adakah produk anda bagus dan memenuhi citarasa? 
Adakah nilai-nilai jenama anda menarik minat pelanggan? 
Adakah produk anda juga menarik minat perkerja 
yang berbakat?

                      Semakin banyak dan semakin positif maklumbalas yang anda terima tentang produk dan perkhidmatan anda, anda akan perlu mula merancang untuk menyediakan lebih banyak produk atau perkhidmatan yang perlu ditawarkan. Seterusnya anda akan belajar tentang perkara yang praktikal seperti bagaimana untuk mengedarkan produk anda dan bagaimana untuk menguruskan aliran tunai. Ia juga adalah masa untuk mula memperkenalkan produk dan perkhidmatan anda kepada pelabur serta pengedar yang berpotensi dan juga untuk mula mengambil pekerja dan agen agen jualan.

Artikel ini bukan jaminan untuk berjaya dalam mana mana perniagaan tetapi lebih kepada satu perkongsian yang mana mungkin boleh memberi sedikit sebanyak idea kepada sahabat sahabat tak kira bangsa,agama mahupun dimana sahaja anda berada.

" Mulakan dengan melakukan perkara yang perlu,kemudian lakukan apa yang
mungkin dan secara tidak langsung anda akan mengatasi segala halangan yang anda anggap mustahil sebelum ini ".

What people remember the most

Label :

Ahad, 20 April 2014

Awesome Giveaway part 2 by FatinDiana

Label :

1st Topup Giveaway by RL & IL

Label :


Worse than being blind

Label :

The most of everything

Label :