Isnin, 13 Oktober 2014

Kisah mamat tak nak kena saman


Alkisah pada suatu malam,ketika sedang bersiar siar menikmati keindahan kota.Mamat ditahan oleh polis trafik yang sedang membuat sekatan jalan raya.



alasan tak nak kena saman



Polis : Awak tahu tak apa kesalahan awak?
Mamat : Tak tahu encik, apa kesalahan saya?
Polis : Lampu depan motosikal awak
tak berfungsi.
Mamat : Mmmm...sambil berfikir cari idea supaya tak kena saman,..minta maaf lah encik,saya tak perasan.Tapi kan..walaupun malam,lampu jalan kan ada kat mana mana encik.Takkan dah terang lagi nak bersuluh cik?
Polis : Oh ye ke? cuba awak turun sekejap dari motosikal.
Mamat : Baik encik..

Abang polis tadi pun mengempiskan kedua dua tayar motosikal milik Mamat. Mamat yang tercengang kehairanan terpaku dengan tindakan abang polis terbabit.

Mamat : Apasal encik kempiskan kedua dua tayar motosikal saya?.
Polis : Eh..tadi kan awak kata lampu jalan   ada kat mana mana, haaa....angin pun ada kat 
mana mana. awak tiup je la angin masuk dalam kedua dua tayar motosikal awak, apa macam? ok tak idea saya?.
Mamat :(berkata kata dalam hati)...Aduiihh !!terkena balik la aku..insaf insaf.







  1. dapat polis camni abihs insaf semua mat rempit

    BalasPadam
  2. hahaha..
    pandai btl polis tu nak kenekan mamat tu balik ye

    BalasPadam
  3. Huhuhu ... Padan muka, dah buat salah lagi nak kelentong ...
    Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat & dimurahkan rezeki ...

    BalasPadam

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone