Selasa, 23 September 2014

10 juta iphone 6 terjual untuk minggu pertama

        Macam jual pisang goreng panas, bayangkan betapa kuatnya tarikan iPhone 6 yang terbaru yang mana terlajak laris dijual sebanyak 10 juta unit bagi minggu pertama penjualannya. Ada juga kisah lain yang menarik sebalik ketaksuban peminat iPhone 6 ini, dimana semasa dalam proses membuka gadget tersebut daripada kotaknya si pemilik telah secara tidak sengaja menjatuhkannya ke lantai. Kisah ini berlaku semasa pelancaran iphone 6 di Perth, Australia baru baru ini(Video). Harga runcit bagi model iPhone 6 ini bermula dari $199 manakala iphone 6 Plus pula bermula dari $299.Mari kita lihat serba sedikit spesifikasi diantara kedua dua model iPhone ini :
Spesifikasi iPhone 6 iPhone 6 plus
Kapasiti data 16GB,64GB,128GB 16GB,64GB,128GB
Berat dan Saiz Panjang: 138.1 mm
Lebar: 67.0 mm
Tinggi: 6.9 mm
Berat: 129 grams
Panjang: 158.1 mm
Lebar: 77.8 mm
Tinggi: 7.1 mm
Berat: 172 grams
Skrin Paparan Retina HD
4.7-inch LED-backlit widescreen Multi-Touch display with IPS technology
Paparan Retina HD
5.5-inch LED-backlit widescreen Multi-Touch display with IPS technology
Kamera New 8-megapixel iSight camera with 1.5u pixels New 8-megapixel iSight camera with 1.5u pixels
Video 1080p HD video recording (30 fps or 60 fps)
Slo-mo video (120 fps or 240 fps)
1080p HD video recording (30 fps or 60 fps)
Slo-mo video (120 fps or 240 fps)
Kuasa dan Bateri Talk time: Up to 14 hours on 3G
Standby time: Up to 10 days (250 hours)
Talk time: Up to 24 hours on 3G
Standby time: Up to 16 days (384 hours)
Sistem Operasi iOS 8 iOS 8
IPhone-6-Logo-iphone-36836740-303-88








          



             
10 juta iphone 6 terjual untuk minggu pertama
Reviewed by kenyy977world on Sept 23 2014
Rating: 3.1
  1. kesian pulak pada 1st buyer yang phonenya terjatuh secara live haritu..

    BalasPadam
  2. best nya iphone 6. tunggu iphone 7 r baru beli. hehe

    BalasPadam
  3. Wow.. kat obece murah.. masuk je sempadan malaysia dah jadi mahal... pengsan ku tengok harga huhu..

    BalasPadam
  4. haishhh... harga dia... emmm emmm.. kumpul duit dululah.. tah tah kuar lagik iphone 7,8,9 dan seterusnya. mauuu pengsan. haha

    BalasPadam

Terima kasih di atas kesudian anda untuk menjengah ke blog ini. Semua komen akan disemak terlebih dahulu sebelum dipaparkan pada ruangan komen oleh admin. Harap maklum.

favourite category

...
test section describtion

Butang Whatsapp hanya berfungsi pada peranti smartphone