Jumaat, 17 Mei 2013

u turn

Label :


yang abadi menanti

Label :


Khamis, 16 Mei 2013

Support UNICEF - Connect and share - Support UNICEF

Label :

Yuna Kim appeals for the children of Syria

Label :

If God answers your prayer, He is increasing your faith. If He delays, He is increasing your patience. If He doesn`t answer your prayer, He is preparing the best for you.

Label :

keep moving

Label :

" Sometimes we lose someone that we love,
    Lose something's that we owned......forever.
    Just Remember that ; 
    No matter how hard it is.
    Keep moving and Never ever surrender
    Because life is so wonderful 
    and so do we... " 

Selasa, 14 Mei 2013

kisah raja dan penasihat

Label :


          Pada zaman dahulu kala, ada seorang raja yang memerintah di sebuah negeri yang  jauh di tengah belantara. Pada suatu hari raja tersebut cuba untuk melakukan kerja ynag dilakukan oleh tukang kayu yang menggunakan gergaji, pahat, penukul, dan paku. Oleh sebab beliau tidak biasa melakukan pekerjaan itu, kemalangan berlaku yang menyebabkan beliau kehilangan sebatang jari dan tidak dapat disambung kembali.
          Ketika merawat raja yang cedera, penasihat raja tersebut meminta supaya beliau bersabar dengan apa yang berlaku, kerana semuanya mempunyai hikmah.Raja teramat marah dengan penasihat tersebut kerana disuruh bersabar walaupun beliau telah kehilangan sebatang jari.  Raja tersebut pun memecat penasihat tadi dengan serta merta tanpa sebarang notis.
           Beberapa bulan kemudian, raja tersebut pergi mengembara ke hutan untuk berburu sambil menghiburkan hati yang lara akibat dari kecacatan yang dialaminya.Dalam pengembaraan raja tersebut dengan pengiring pengiringnya, mereka telah tersesat dan ditangkap oleh puak kanibal.
           Kesemua pengiring raja tersebut telah dibunuh dan dijadikan sebagai korban untuk pemujaan puak kanibal itu namun beliau dilepaskan kerana tidak layak untuk dikorbankan disebabkan oleh kecacatan pada jari beliau. Raja tersebut pun pulang ke istana dengan hati yang gembira dan barulah beliau sedar akan hikmah yang dimaksudkan oleh penasihat beliau.
            Sebagai tanda terima kasih, raja tersebut pun memanggil kembali bekas penasihatnya dan melantik beliau sebagai penasihat semula. Namun ada satu perkara yang masih menjadi persoalan dalam fikiran raja tersebut lalu beliau pun bertanya kepada penasihat beliau,
 " Apa pula hikmahnya kamu dipecat, wahai penasihatku ? ".
 Penasihat beliau terdiam sejenak lalu menjawab,
 " Sekiranya saya tidak dipecat sudah tentu saya turut dibunuh dan dijadikan korban oleh puak kanibal."

         Raja tersenyum dengan jawapan yang diberikan oleh penasihat beliau.....

( Kesimpulan : renung-renungkan dan kongsi-kongsikan, semoga dapat hendaknya cerita ini menjadi ilham buat kita semua)

hajat

Label :

Ahad, 12 Mei 2013

Bernard The Funny Bear - Table Tennis

Label :