Sabtu, 7 Julai 2012

Takdir

Label :


What we need to know.

Label :


  

senyuman yang indah

Label :

1.Memaksa diri untuk tersenyum dapat meningkatkan semangat anda: Ahli psikologi telah mendapati bahawa walaupun anda berada dalam suasana yang tidak baik, anda dengan serta-merta boleh menaikkan semangat anda dengan memaksa diri tersenyum.


2.Ia merangsang sistem imun anda: Tersenyum benar-benar dapat meningkatkan kesihatan fizikal anda dan juga badan anda lebih tenang apabila anda tersenyum, yang mana menyumbang kepada kesihatan yang baik dan sistem imun yang kuat.
4.Senyuman melegakan tekanan, badan anda segera membebaskan endorfin apabila anda tersenyum, walaupun anda memaksa. Perubahan tiba-tiba dalam suasana ini akan membantu anda berasa lebih baik.

5.Ia lebih mudah untuk tersenyum, Saintis telah mendapati bahawa badan anda bekerja lebih keras dan menggunakan lebih banyak otot untuk berkerut daripada tersenyum.

6.senyuman menggunakan 5-53 otot muka: Hanya tersenyum boleh menghendaki badan anda untuk menggunakan sehingga kepada 53 otot, tetapi sesetengah senyuman hanya menggunakan 5 pergerakan otot.

7.Senyuman adalah ekspresi wajah yang paling mudah dikenali: Orang ramai boleh mengiktiraf senyuman daripada sehingga 300 kaki jauh, menjadikannya pergerakan muka yang paling mudah dikenali.

Jumaat, 6 Julai 2012

Hikmah

Label :

Pegangan

Label :