Rabu, 9 September 2009

H1N1....

Label :

                                 "mencegah lebih baik daripada mengubat"
08.09.2009.... mula2 tu ingatkan x de pa2. aku pegi kat sebuah klinik swasta kat BDC. masa jumpa doktor aku explain lah apa yang berlaku..mm batuk/demam/pening kepala dan yang sewaktu denganya. Habis aku explain je doktor terus suruh aku follow up kat SGH...aik apa kes pulak kena pi SGH!...masa aku sampai kat SGH je aku pun pegi lah kat emergency counter. bila aku bagi je surat tu  kat salah seorang kakitangan yang bertugas....aku pun kena soal siasat bla..bla....aku pun angguk je. Last2 aku pun kena tahan kat wad H1N1 sebab disyaki ada petanda2 awal. mula 2 kena check nadi. pastu diorang suntik kat tangan sebab nak masuk air kat tubuh. N then bagi aku pakai topeng yang berasap ..ntahlah pa ke benda(ada rasa masin sikit bila wap dia kena kat lidah). pastu aku sedar x sedar aku pun x pasti.kejap aku dengar bang saya nak ambik darah..pastu bang saya nak ambik darah...pastu bang saya nak ambik darah sebab darah tadi x bagus. kalau x silap sampai 6 kali kot....sakit tu x lah sakit sangat..tp part jarum nak kena suntik tu yang buat ngeri sikit.Selepas 4 jam lebih aku terbaring tanpa daya akhir aku disyahkan x de pa2...oh t.G....pastu 2 ambik ubat n balik umah.....hari yang agak mengerikan...adios. kalau korang nak tahu petanda H1N1 sila klik kat sini ---->>H1N1 ...